ÉDEN HOTEL

Nézd az Éden Hotel adásait hétfőtől csütörtökig 21:15-kor!

ÉDEN HOTEL: HÉTFŐ-CSÜTÖRTÖK 21.15

ÉDEN KOKTÉL: KEDD-PÉNTEK 18.15

ÉDEN 18+: PÉNTEK 22.15

ÉDEN HOTEL - ÖSSZEFOGLALÓ: HÉTFŐ 18.15;

Éden Hotel Viasat3 - Horváth Éva Széptestben című műsor háziasszonya

Az exszépségkirálynő Széptestben című műsora mellett pankrációkat szervez, amelyekben bírót is ver, mert szerinte ez is csak színház. A Széptestben szereplőit igyekezett megismerni, hogy lássa, mennyire oldja meg tényleg az életüket egy-egy szépítészeti beavatkozás.
Horváth Évát újra a Viasat3 alkalmazta, a Széptestben című műsorban olyan nők plasztikázását követi figyelemmel, akik úgy érzik, hogy az egész életüket megváltoztatná a beavatkozás. „Tíz adás lesz, kilenc szereplővel, mert van egy lány, akit teljesen újjávarázsoltak, így az ő átalakulását két részben láthatják majd a nézők” – kezdi a Velvetnek a műsorvezetőnő, aki maga sem pontosan tudja, hogy miért vették fel félprofilban a felkonfjait, azt mondja, ez a gyártó cég egyik kérése volt. „Nyilván azért lettem én a műsorvezető, mert a szépségipar közel áll hozzám, de be kell valljam, már nagyon hiányzott tévézés, így különösen örültem neki. Mostanában nagyobb megbízásokat nem kaptam, egy bizonyos idő után pedig elvonási tüneteim szoktak lenni, ha nem állok kamera elé.”
„A Széptestben kihívás volt abból a szempontból, hogy rettegek a vértől, itt pedig több alkalommal varratszedést kellett végignéznem, örültem, hogy a műtétekre nem kellett bemennem, mert tuti, nem bírtam volna” – véli Horváth Éva, aki annak ellenére viselte jól a vér látványát, hogy egy tűszúrás is kiborítja. „Mindenki a varratszedéstől volt kétségbeesve, pedig az egyáltalán nem fájdalmas. Az elején valamiért fel se merült bennem, hogy ez véres dolog lesz.”
Az műsorvezetőnek igen magas fokú empátiára is szüksége volt, hiszen ő tartotta a lelket a szépülni vágyókban. Ki-ki új mellet vagy éppen fogsort kapott az amúgy kissé szépítészeti klinika-reklámszagúra vett sorozattól, amiben azt próbálják megmutatni, körülbelül hogy néz ki az, amikor az ember elhatározza, hogy kés alá fekszik. Mivel egy részt a valós időben két-három hét leforgása alatt vették fel, így az Éden Hotel házigazdájának bőven volt ideje megismerni a szereplőket, és ő ezt fontosnak is tartotta. „Szerettem volna hozzájuk közel kerülni, megismerni őket, mert nem tudok úgy beszélgetni velük, ha csak alapadatok állnak a rendelkezésemre. Tudni akartam, hogy milyen a lelki állapotuk, mennyire van szükségük valóban az átalakításra, mennyire frusztrálja őket valójában az, hogy nem tetszenek saját maguknak, így amikor a fogászati beavatkozás alkalmával egy helyen volt az összes szereplő, akkor hosszasan beszélgettem velük.”
Horváth Éva alapvetően közvetlen embernek tartja magát, bár tudja, hogy sokan hiszik, hogy hűvös és zárkózott, de szerinte ez nem így van. Hamar megtalálta a közös hangot a szépülni vágyókkal, úgy hiszi, könnyen tudta oldani a feszültségüket, hiszen most valami olyasmit kaptak, amire amúgy egész életükben vágytak. „Volt egy lány, akire akkora hatással volt egy egyszerű orrműtét, hogy egyik napról a másikra megnőtt az önbizalma, elkezdett másképp öltözködni és kölcsönkérte az egyik igen kihívó Sugarbird ruhám a diplomaosztójára. Ez nagyon meglepett, mert előtte egy szürke kisegér volt, a beavatkozás által viszont megnyílt, felbátorodott, teljesen le voltunk rajta döbbenve.”
A magánéletéről továbbra sem nyilatkozó modell számára az is jó lecke volt, hogy láthatta milyen szerencsés is ő az életben, de nem a külsőségek miatt, hanem azért, mert sokan tényleg kilátástalan helyzetben vannak. Találkozott hat gyerekét egyedül nevelő özveggyel, vagy olyan nővel, aki a párkapcsolatában csak azt hallgatta, hogy azért vették feleségül, mert ronda, így legalább nem lesz hűtlen. „Az elején volt csak nehéz a sok igazi tragédiával találkozni, mert a végén mind annyira örültek, nagyon jó volt látni a boldogságot az arcukon.”
Mindezek ellenére Horváth Éva továbbra is azt gondolja, hogy az emberek nagy részének előbb a lelki problémáikat kéne orvosolni, mielőtt kés alá fekszenek, kivéve, ha a kés tényleg egy csapásra megoldja a lelki gondjaikat, mint szerinte a műsor esetében. „Még egy fontos dolog kiderült a műsorból, mert mondják, hogy ne dohányozzon vagy ne igyon a páciens, de azt hittem, ez arra vonatkozik, hogy ne bulizzon, mert akkor könnyebben felszakad a seb. Ám ez nem így van, hanem csak arról van szó, hogy az egészséges életet élők sokkal könnyebben, gyorsabban gyógyulnak, és ez biztos, hogy ezzel van összefüggésben. Furcsa, hogy egy sebhely alapján meg tudod mondani, hogy egészséges életet él-e az illető ember.”
Az idén is saját kollekcióval előrukkoló modell még nem tudja, befeküdne-e a kés alá, bár van néhány dolog, amit biztos, hogy nem engedne. „Mondjuk, hatvan évesen egy konkrét arcplasztika elég jelentős beavatkozás, le a kalappal azelőtt, aki azt bevállalja. Én csak megcsináltattam az éves rutinvizsgálatot, mert azt hittem gluténérzékeny vagyok, de minden leletem tökéletes” – mondja, ám hamar kiderül, hogy azért a lábaival vannak problémák. „Hát az izületeim elég rosszak, nem tudom, mi lesz velem hatvan évesen, lehet, hogy az jobban fog foglalkoztatni, hogy tudok-e járni mint az, hogy feszes-e a bőröm. A sportot nem tudom abbahagyni, csak ezt ne kérje tőlem senki.”
A műsorvezetőnő még nem tudja, mi lesz az Éden Hotel soron következő szériájával, most inkább a pankrációval van elfoglalva, amit a VIASAT6-tal karöltve egy ideje próbálnak népszerűsíteni itthon. „Szerintem a magyar pankrátorok sokkal felkészültebbek, valahogy nem annyira színházi az előadásuk, mint az amerikaiaké. A Csabai Kolbászfesztiválon is forgatunk a pankrátorokkal. Még nem tudom, mit találnak ki, de nekik bármit bevállalok, ha nem törnek nagyon össze. Ez azért tényleg színház, a múltkor meg kellett ütnöm a bírót, nagyon sajnáltam, de a közönség sorai közt óriási sikere volt. Szerintem, ha megérted a lényegét, hogy ez csak egy show, és nem veszed véresen komolyan, akkor tudod élvezni.”