ÉDEN HOTEL

Nézd az Éden Hotel adásait hétfőtől csütörtökig 21:15-kor!

ÉDEN HOTEL: HÉTFŐ-CSÜTÖRTÖK 21.15

ÉDEN KOKTÉL: KEDD-PÉNTEK 18.15

ÉDEN 18+: PÉNTEK 22.15

ÉDEN HOTEL - ÖSSZEFOGLALÓ: HÉTFŐ 18.15;

Sugarloaf : Éden Hotel

Sugarloaf : Éden Hotel - dalszöveg és videóklip.
Hotel Éden(2x)

Nézz rám, uncsi ez a mese rég,
Több kell, ennyi nekem nem elég,
Gáz vagy, csak álca, hogy a szíved ég.

Nem igaz, hogy, nem tudod, hogy mit akarsz,
Úgy élj, hogy az se baj ha belehalsz,
Küzdj hát, életfogytig megy a harc.

Szerepeket játszol, de minek ide álarc, mondd?
(Hazug a mese rég, nekem ez nem elég)
A szerelem itt táncol és lehet minket kér fel pont.
(Nem baj ha belehalsz, gyönyörű ez a harc)

Mindenki nagyon akar valamit,
Ezért is vár úgy valakit,
Ez a nyár csakis téged vár,
Ezt át kell élni.

Mindenki nagyon akar valakit,
Ezért is küzd és alakít,
Ez a nyár csakis téged vár,
Na nem kell félni.

Hotel Éden(2x)

Ez a hely, hol megteheted szabadon,
Hogy átlépsz, tetteken és szavakon,
Rád vár, egy nagy szerelem maraton.

Szerepeket játszol, de minek ide álarc, mondd?
(Hazug ez a mese rég, nekem ez nem elég)
A szerelem itt táncol és lehet minket kér fel pont,
(Nem baj ha belehalsz, gyönyörű ez a harc)

Mindenki nagyon akar valamit,
Ezért is vár úgy valakit,
Ez a nyár csakis téged vár,
Ezt át kell élni,

Mindenki nagyon akar valakit,
Ezért is küzd és alakít,
Ez a nyár csakis téged vár,
Na nem kell félni.

Tűzforró tánc a tengernél,
Ó bárcsak mindig itt lennél,
Csak rólunk dúdol dalt a szél,
Jöjj bátran nem kell félnünk mert kettőnké most az Éden kert,
Nézz rám vagy küldj egy bűnös jelt,

Mindenki nagyon akar valamit,
Ezért is vár úgy valakit,
Ez a nyár csakis téged vár,
Ezt át kell élni,

Mindenki nagyon akar valakit,
Ezért is küzd és alakít,
Ez a nyár csakis téged vár,
Na nem kell félni.

Mindenki nagyon akar valamit,
Ezért is vár úgy valakit,
Ez a nyár csakis téged vár,
Ezt át kell élni.
Éden Hotel Viasat3: A műsoról párgondolat
Hatalmas pusztítást fogok végezni. Hatalmasabb lesz, mint a tűzvihar vagy a vízözön – ezt az Éden Hotel, a Viasat3valóságshow-jának egyik játékosa közölte társaival teljesen komoly arccal. Ugyanő azt is kifejtette, hogy legfőbb ellenségével nem azonnal szeretne végezni, csak azután, hogy a barátait is kivégezte, mert így láthatja, ahogy szenved.
A fentiekből jól látszik, hogy mi az Éden Hotel legfőbb erőssége: senki sem akar benne szimpatikusnak tűnni. Ellentétben más Magyarországon futó vagy futott valóságshow-kkal, a ValóVilággal, a Big Brotherrel vagy a Bárral, itt nem a nézők döntenek. Az viheti haza a 25 millió forintos fődíjat, aki a legjobban taktikázik, a legügyesebben manipulálja a társait, a legrugalmasabban reagál a változó erőviszonyokra. Nem kell más arcot mutatni a nézők szimpátiájának elnyerése miatt, nem kell elfojtani az indulatokat, megválogatni a szavakat. Csak – a játékosok szavajárásával élve – „vinni kell a játékot”. Minél keményebben és minél tovább. Itt – nem úgy, mint például a ValóVilágban – senki sem akar olyan álságos indokkal kiszavaztatni egy másik játékost, miszerint rendetlen az ágya, és nem takarít. Az Édenből azért ejtenek ki valakit, mert útban van, utálják, és ezt nyíltan vállalják is.
A műsor indulásakor öt fiú és öt lány költözött be egy kolumbiai luxusszállóba. Párt választottak maguknak, aztán az öt párhoz újabb és újabb „csábítók” érkeznek, akik megpróbálják szétszedni őket. Az esik ki, aki a minden héten megrendezett, úgynevezett párválasztó ceremónián egyedül marad.
Ezenkívül szabály nincs, bármi megtörténhet. Az is, hogy egy csábító helyett rögtön kettő jön be, az is, hogy valaki védettséget szerez egy játék során, és nem kell párvadászattal gyötörnie magát, meg az is, hogy elront egy játékot, és azonnal csomagolhat. Elvileg csak a párválasztó ceremónián van kiesés, gyakorlatilag bármelyik pillanatban utolérheti a végzet a medence mellett napozókat.
A valóságshow nem magyar fejlesztés: futott az Egyesült Államokban és számos európai országban. Dániában már a nyolcadik évad megy Paradise Hotel néven. (Vagyis lassan minden harmadik dán fiatal elmondhatja magáról, hogy szerepelt a műsorban.)
A szabályok hiánya jelentősen megkönnyíti a forgatókönyvírók, szerkesztők, többek között Divinyi Réka, a Csak szex és más semmi és a Szabadság, szerelem rendezőjének dolgát. Ha valaki nem eléggé izgalmas, bármilyen okkal kirúghatják, ha egy pár túl szoros szövetséget alkot, megbonthatják. Tizedannyit nem kell izgulniuk a kezelhetetlen vagy dögunalmas karakterek miatt, mint például a ValóVilág készítőinek.
Az Éden Hotel tehát mindenekelőtt a taktika, az alkalmi szövetségek, a manipuláció játéka. A csodás környezet, a szilikonmellek és kockahasak ellenére sincs benne semmi erotikus, pláne romantikus. És ez az, amibe az alkotók sajnos képtelenek beletörődni. És nem csak ők: az összes magyarországi valóságshow-készítő mániája, hogy ha nincs szex, akkor a műsor totális bukás. A ValóVilág 4 stábja odáig ment, hogy helikopterrel luxusszállóba vitte a potenciális szexpartnereket, hátha ott majd megtörténik a várva várt esemény. Amikor ez nem jött be, kameramentes órát ajándékoztak nekik, egy olyan műsorban, amelynek a bezártság és a láthatóság a lényege.
Az Éden Hotel alkotói egyszerűbb eszközökkel operálnak: korlátlan alkoholfogyasztás, kötelező sztriptíz, üvegezés. (Az egyik jelenetben két kolumbiai takarítónő meg is beszélte egymással, hogy a magyar szereplők egyáltalán nem tudnak viselkedni, ami komoly elismerés, mert a sokat látott hölgyek már nem egy szériát végigszenvedhettek.) A pikánsnak gondolt jeleneteket külön műsorban, a péntek éjjeli „Éden 18+”-ban mutatják be. Ezek a sikerületlen adások bizonyítják a legfényesebben, hogy tévút a szexualitás erőltetése: semmilyen sztriptíz nem ér fel egy alapos kibeszéléssel a szállodában.
Ráadásul valószínűleg az erotikus vonal hangsúlyozása korlátozta a beválogatott szereplők körét is. Mivel a meztelenkedés alapkövetelmény, minden második női játékos modell és minden második férfi focista. (Pontosabban: modellnek és focistának mondja magát.) Igaz, így juthatunk olyan különleges élményekhez, mint amikor három magyar focista összeül egy jó kis taktikai megbeszélésre.
Csakhogy ezek a lányok és fiúk – Magyarország vala mennyi kockahasú férfija és a magyar plasztikai sebészet sajnálatosan alacsony színvonalát bizonyító nők – hosszú távon unalmasak. Egy részük képtelen átlátni a folyamatos taktikázást, és inkább megadja magát a sorsnak: napozik, bulizik, iszik, és várja a véget. Mások kétségbeesetten, mindig pár lépés hátrányból próbálják utolérni az eseményeket. A kisebbség, a valamivel hagyományosabb munkahellyel és ennek megfelelően jelentősebb kavarási tapasztalattal rendelkezők, uralhatják a terepet. A műsor felénél járva Ádám viszi a prímet, ő szakmáját tekintve bróker.
Persze egyáltalán nem biztos, hogy egy ügyvédektől, orvosoktól és könyvelőktől hemzsegő Éden izgalmasabb lenne. Az tényleg nem sokban különbözne a munkahelyünktől.

Trash reality: nézettség szemétből

Ez nem műsor, ez szemét: ezt a tévénézés közben sokszor elhangzó kijelentést, az Éden Hotelhez hasonló műsorok készítői talán nem is vennék sértésnek. Az ilyen valóságshow-k ugyanis a műfaj sajátos alcsoportjába, a trash (szemét) realityk közé tartoznak. Hogy mitől szemét a szemét, azt nem könynyű meghatározni. Leginkább talán attól, hogy a szereplők kiválasztásánál a szokásos feltételeken kívül (előnyös külső, exhibicionizmus), az átlagnál műveletlenebb, tájékozatlanabb, de önbizalomtól duzzadó embereket keresnek

Adatlap

Cím: Éden Hotel
Műsorvezető: Horváth Éva
Évadok száma: 1
Időtartam: A csatorna 48 hetet ígért a márciusban kezdődött műsornak.
Főszereplők: A csatorna összesen 35 résztvevővel számolt induláskor.
Hol látható? Viasat3.
Címkék: valóságshow